26.11.2020 / 22:19


FAQ
Selectie

FAQ
Op de volgende pagina’s hebben wij voor u een kleine keuze van de meest gestelde vragen (FAQ) samengesteld.

Mocht u uw vraag niet vinden, respectievelijk mocht u nog meer vragen hebben, dan kunt u zich ten allen tijde tot ons richten.


01.    Wat is hard Water ?

Het door uw waterleidingbedrijf geleverde water is conform DIN 2000 onberispelijk drinkwater. Afhankelijk van de herkomst van het water, bevat het meer of minder kalk. Hard water is zeer kalkhoudend water. Er zijn verschillende hardheidsbereiken die in ° Duitse hardheid (°dH) worden gemeten.

» Hardheidsbereik 1 = 0 - 7 °dH (zacht Water)
» Hardheidsbereik 2 = 8 - 14 °dH (ideaal drinkwater)
» Hardheidsbereik 3 = 15 - 21 °dH (hard Water)
» Hardheidsbereik 4 = mehr als 21 °dH (zeer hard Water)


02.    Waarom verontreinigt hard water ons milieu?

Bij hard of zeer hard water wordt tot 100 % meer wasmiddel verbruikt. Dit belast natuurlijk het rioolwater. Hetzelfde geldt voor douche-gel, haarshampoo en zeep. Voor het verwijderen van kalkvlekken op tegels, armaturen en sanitaire keramiek zijn agressieve reinigingsmiddelen noodzakelijk. Verder wordt er meer energie verbruikt, omdat iedere millimeter kalkafzetting tot 10 % meer energie kost (bijvoorbeeld aan de boiler).


03.    Wat is de oplossing voor hard water?

De optimale oplossing is het gebruik van een waterontharder via ionenwisselaarprocédé of de alternatieve kalkbescherming (injectiekristalvorming).
Deze worden na voorafgaande advisering door uw vakinstallateur volgens de DVGW-richtlijnen ingebouwd en optimaal ingesteld.
Bij de waterontharder volgens het ionenwisselaarprocédé wordt uw waterhardheid op het ideale bereik van ongeveer 8 °dH ingesteld.04.    Gaan er bij de waterontharding belangrijke mineralen en sporenelementen verloren?

Overeenkomstig de EG-richtlijnen wordt bij waterontharders het water op de ideale waterhardheid van ca. 8 °dH ingesteld. Hierbij vindt slechts een gedeeltelijke ontharding van het water plaats. In dit water zijn de noodzakelijke mineralen en sporenelementen in voldoende mate aanwezig. De totale demineralisering van het water wordt niet gereduceerd.


05.    Welke schade ontstaat bij corrosie in waterleidingen?

Het ergste geval is het stukgaan van de waterleiding met hoge gevolgschade en kosten. In ieder geval onaangenaam en duur zijn door roestdeeltjes verstopte en geblokkeerde ventielen en armaturen, alsmede door roest beschadigde huishoudelijke apparaten.


06.    Hoe kan ik mijn huiswaterleidingen tegen corrosie beschermen?

Het gebruik van een beschermfilter wordt conform DIN 1988 geëist. De meest effectieve bescherming tegen roest- en corrosieschade is de beschermlaagvorming aan de binnenkant van de leidingen door de mineraalstofdosering.


07.    Zijn de voor de corrosiebeschermdosering gebruikte "mineraalstoffen" chemie?

De gedoseerde "mineraalstoffen" bijv. fosfaten, zijn in vele levensmiddelen en ook in het menselijk lichaam aanwezig.
Ze worden als bouwstoffen tijdens de groei en voor vele lichaamsfuncties gebruikt. Fosfor is een levensnoodzakelijk element, een belangrijk bestanddeel, betrokken bij de energieoverdracht bij de stofwisseling en onontbeerlijk voor de spier- en hersenactiviteit. Volgens de Duitse drinkwaterverordening, volgens de EG-richtlijnen van de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) mogen er per liter drinkwater max. 5 mg fosfaten worden toegevoegd.08.    Hoe exact werken DVGW-gekeurde doseerapparaten?

De moderne precisieapparaten moeten een strenge test doorstaan, voordat ze voor de inbouw in de drinkwaterleiding worden goedgekeurd. Zo mogen bijvoorbeeld de in de drinkwaterbehandelingsverordening (TAVO) goedgekeurde doseerhoeveelheden niet worden overschreden, de in de norm DIN 19635 vastgelegde minimumhoeveelheden niet worden onderschreden. De te doseren mineraalstoffen moeten levensmiddelkwaliteit vertonen en voldoen aan de levensmiddel- en genotmiddelwet, de TAVO en de EG-richtlijnen. Het DVGW-keurmerk op de apparaten garandeert u in combinatie met de bijbehorende mineraalstoffen, dus een optimale functionaliteit en werking.


Impressum: © JUDO Waterbehandeling GmbH
All rights reserved. Bescherming van persoonlijke.
Webmaster: Timo Weisshaar
powered by JUDO - Version 6.2.7.0

JUDO Contactpersonen
Belt u ons op, wij zijn er voor u!
Op deze pagina kunt u zich een beeld vormen van uw JUDO gesprekspartners.
Belt u ons even op of stuurt u ons een e-mailtje – wij doen u zowel in technisch alsook in commercieel opzicht een optimale oplossing toekomen.
Link...
JUDO Klantenservice
...meer dan alleen onderhoud
Link...
JUDO Informatie-evenementen
Vergaar de doorslaggevende informatievoorsprong – nu!
Wij bieden u kosteloze dag- en avondcursussen aan over onze
waterbehandelingsinstallaties en wellness-systemen...
JUDO Offerte opstellen
U wilt van ons een vrijblijvende offerte ten aanzien van uw specifieke probleemoplossing?
Gebruik daarvoor a.u.b. het hieronder aan te treffen vragenformulier en vul dit volledig in. Daarnaast hebben wij van u een actuele wateranalyse nodig, of u zendt ons een ter plaatse genomen watermonster.
Link...